PSRM

06 iunie 2024

Fracțiunea BCS a solicitat reexaminarea proiectului de lege cu privire la reorganizarea sistemului instanțelor judecătorești

Deputatul BCS, Fiodor Gagauz a solicitat excluderea din ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului „proiectul de lege nr. 103, potrivit căruia raionul Vulcănești va fi inclus în mod nejustificat în Judecătoria Cahul, iar judecătoria de prima instanță a municipiului Ceadîr-Lunga și Curtea de Apel Comrat vor fi anulate.”

Deputatul a menționat că consultările cu privire la acest proiect au avut loc formal, iar opiniile autorităților locale, regionale și ale cetățenilor simpli nu au fost luate în considerare.

„În opinia mea, documentul este discriminatoriu, antigăgăuz, implementarea căruia va crea dificultăți suplimentare pentru locuitorii autonomiei în ceea ce privește accesul la justiție. Solicităm amânarea proiectului de lege respectiv, organizarea unor consultări suplimentare pentru a elabora o soluția optimă de rezolvare a problemelor create artificial”, a spus Fiodor Gagauz.

Majoritatea parlamentară a PAS nu a susținut propunerea deputatului din opoziție.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă