PSRM

24 noiembrie 2023

Fracțiunea BCS cere anularea stării de urgență în Moldova

Vicepreședintele parlamentului, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, a cerut excluderea de pe ordinea de zi a ședinței parlamentului a proiectul de lege, care prevede prelungirea stării de urgență în Republica Moldova.

Vlad Batrîncea a menționat, că situația nu corespunde legislației și este împotriva bunului simț – starea de urgență a fost prelungită deja de doi ani. „Constatăm, că Comisia pentru Situații Excepționale a depășit demult mandatul aprobat de Parlamentul Republicii Moldova, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a legii. Comisia substituie deciziile Comisiei Electorale Centrale, a Procuraturii și a instanțelor de judecată”, – a menționat Vlad Batrâncea.

Totodată, vicepreședintele a atras atenția asupra faptului, că în toată perioada, guvernul nu a venit o dată în fața parlamentului cu un raport despre activitatea acestei comisii.

Vlad Batrîncea a declarat, că fracțiunea BCS a înregistrat un proiect de lege, care prevede ieșirea imediată a țării din starea de urgență și revenirea la activitatea statului în regim normal. Sarcina Parlamentului este de a revizui toate deciziile Comisiei de urgență.

Majoritatea parlamentară PAS a respins propunerea opoziției.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă