PSRM

19 aprilie 2023

Fracțiunea BCS propune alocarea ajutorului unic în valoare de 100 de mii de lei veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vladimir Odnostalco și Alla Darovanaia, au prezentat la briefingul din Parlament, o inițiativă legislativă privind alocarea unui ajutor financiar unic în valoare de 100 de mii de lei veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, în ajunul Zilei Victoriei.

Alla Darovanaia a menționat că veteranii au trecut prin cele mai îngrozitoare încercări și pierderi în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, dar au supraviețuit. Exemplul lor de a servi Patria pe timp de război și pace merită toată gratitudinea și onorurile. „Nu vom permite nimănui să rescrie istoria și să denatureze adevărul istoric. Suntem urmașii învingătorilor și trebuie să ne mândrim cu acest lucru”, – a subliniat deputatul.

Reprezentantul BCS în legislativ și-a exprimat regretul că de la un an la altul tot mai puțini veterani rămân în viață, la moment numărul acestora fiind doar de 68 de persoane. Deputatul a menționat că, având în vedere condițiile socio-economice dificile din țară, fracțiunea BCS a elaborat un proiect de lege care prevede alocarea unei ajutor unic în valoare de 100.000 de lei pentru veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei în ajun de 9 Mai. Darovannaia a îndemnat guvernarea să susțină proiectul respectiv.

„Este important să păstrăm în memorie sacrificiile făcute de veterani în numele democrației și libertății. Nu vom uita niciodată importanța păcii pentru care ei au luptat”, a subliniat Alla Darovannia.

În context, Vladimir Odnostalco a evidențiat acțiunile întreprinse de socialiști pentru elogierea memoriei și susținerea veteranilor: îngrijirea mormintelor, păstrarea și restaurarea monumentelor, sprijinul acordat pentru familiile veteranilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă