PSRM

04 aprilie 2022

Fracțiunea BCS a ținut un minut de reculegere în Parlament în memoria tuturor celor care și-au pierdut viața în Ucraina în ultimii opt ani

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a comemorat victimele conflictului dintre Ucraina și Rusia, demarat în anul 2014.

În replică la propunerea președintelui Parlamentului din partea PAS, Igor Grosu, de a anunța un moment de reculegere în memoria victimelor din ultimele 40 de zile, vicespeakerul, deputatul socialist, Vlad Batrîncea, a amintit că în Ucraina, oamenii mor deja de opt ani, inclusiv în Odessa și în estul țării.

– Conflictul dintre Ucraina și Federația Rusă durează de opt ani. Le dorim sincer celor două popoare frățești liniște, pace și armonie. Nu știu cât de corect e să vorbim doar despre 40 de zile. Noi vom participa la momentul de reculegere în memoria victimelor din toți cei opt ani, inclusiv din Odessa și din estul Ucrainei, unde au fost bombardate orașe.

Ne alăturăm la momentul de reculegere, dar menționăm că este în memoria tuturor celor care și-au pierdut viața – civili și militari – din ambele părți, începând cu anul 2014 și până în prezent, a declarat vicepreședintele, deputatul BCS Vlad Batrîncea.

Sursă: aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă