PSRM

21 ianuarie 2022

Fracțiunea BCS va contesta la Curtea Constituțională decizia parlamentului cu privire la instituirea stării de urgență

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va contesta la Curtea Constituțională decizia parlamentului cu privire la instituirea stării de urgență în țara noastră. Anunțul a fost făcut de deputatul socialist Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului RM, în cadrul unui briefing.

Deputatul a menționat că instituirea regimului de stare de urgență nu are nici logică, nici justificare juridică, iar acțiunile majorității parlamentare sunt ilegale și revoltătoare. Deși situația din țară este dramatică din cauza „managerilor de succes” ai guvernării, care au promis oamenilor că aceștia vor trăi mai bine, guvernarea are toate pârghiile legale și toate posibilitățile pentru soluționarea problemei de la „Moldovagaz”.

„Există un guvern funcțional, parlament, președinte, a fost aprobat bugetul și politica bugetar-fiscală. Toate problemele pot fi soluționate în regim obișnuit”, a subliniat Vlad Batrîncea.

În același timp, sub pretextul soluționării problemei gazelor naturale, guvernarea instituie stare de urgență pe o perioadă de 60 de zile, care prevede cenzurarea mass-media de către Serviciul de Informații și Securitate, restricții în privința mai multor acțiuni, inclusiv la proteste, iar Comisia pentru Situații Excepționale va putea lua orice decizie fără aprobarea parlamentului.

„Ei vor putea face orice, oricare fărădelege va fi ”acoperită” prin starea de urgență”, a subliniat Vlad Batrîncea.

Vice-speakerul a mai remarcat faptul că ședința extraordinară a parlamentului a fost convocată cu scopul soluționării unor probleme concrete, cu o agendă prestabilită. Însă majoritatea parlamentară a folosit-o în mod ilegal ca să promoveze proiecte de lege suplimentare privind avocatura și procuratura, dar și să numească șefi unor instituții.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă