PSRM

01 februarie 2024

Fracțiunea BCS trage un semnal de alarmă cu privire la situația de la Calea Ferată din Moldova

Deputatul BCS, Oleg Reidman a solicitat audierea ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spinu, în legătură cu situația economico-financiară de la Întreprinderea de Stat ”Calea Ferată din Moldova” care s-a creat în urma demisiei din proprie inițiativă a directorului general al întreprinderii Oleg Tofilat, selectat în bază de concurs, precum și în legătură cu restanțele salariale de aproape trei luni către angajații acestei întreprinderi.

Deputatul a menționat că sectorul transportului feroviar se află într-o situație foarte dificilă, în plus, se pare că compania este intenționat dusă spre faliment.

„Recent, majoritatea parlamentară a adoptat noul cod al transportului feroviar, guvernul a împrumutat 500 de milioane de euro, exodul profesioniștilor continuă, restanțele salariale cresc, iar infrastructura se deteriorează. Și în acest moment, compania rămâne fără conducere. Aparent, se repetă calea parcursă de Banca de Economii. Inițial este modificată legislația, apoi datoriile sunt preluate la buget etc. Ministrul Andrei Spânu ar trebui să dea explicații cu privire la această situație”, a subliniat deputatul BCS.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă