PSRM

12 octombrie 2017

Fracțiunea PSRM s-a expus împotriva ignorării de majoritatea parlamentară a proiectelor înaintate de opoziție

Deputații din partea fracțiunii Partidului Socialiștilor au vorbit astăzi, 12 octombrie, în cadrul conferinței de presă care a avut loc după ședința plenară a parlamentului.

Socialiștii au protestat împotriva ignorării sistematice a inițiativelor legislative ale opoziției de către majoritatea parlamentară.

”Astăzi pe oridnea de zi au fost incluse mai multe proiecte propuse de deputații din partea fracțiunii PSRM. Printre acestea au fost proiecte de ordin social și economic, precum și propuneri pentru protejarea generației tinere de efectele alcoolului. Toate aceste proiecte, inclusiv cele extrem de importante, au fost respinse. Din păcate, majoritatea de la guvernare acționează în acest fel, ignorând inițiativele opoziției „, a declarat deputatul Vasile Bolea la conferința de presă.

Potrivit acestuia, multe dintre ideile prezentate în proiectele de lege vor putea fi văzute mai târziu în conținutul inițiativelor coaliției de la guvernare. Cu alte cuvinte, ideile pot fi pur și simplu împrumutate.

„Sunt idei bune și, prin urmare, este posibil ca ele să fie folosite ca bază în unele proiecte pe care le înaintează Guvernul sau alți deputați din majoritatea de la guvernare”, a presupus Vasile Bolea, referindu-se la experiența anterioară.

El a menționat, de asemenea, că, în cazul în care aceste proiecte nu vor fi adoptate în acest an, ele vor fi aprobate după ce PSRM va veni la putere ca urmare a alegerilor parlamentare din 2018 și va putea implementa programul său social.

Deputatul Grigore Novac a menționat că proiectele prezentate nu au fost dezbătute, adică deputații majorității de la guvernare nu au încercat nici măcar să înțeleagă cât de importante sunt aceste proiecte pentru oameni.

„Ca urmare a faptului că nu se acceptă proiectul de modificări cu privire la patente, un număr mare de persoane vor rămâne fără mijloace de existență. Este un genocid, o presiune brutală asupra oamenilor care lucrează în fiecare zi și vor rămâne fără o bucată de pâine.

Nu am auzit nici un argument împotriva proiectului la ședința parlamentului. Din păcate, reprezentanții Partidului Democrat acționează pe principiul: „Cu cât mai rău, cu atât mai bine pentru PDM. Drept urmare, Republica Moldova degradează zilnic și sistematic „, a declarat Grigore Novac.

Potrivit deputatului Vladimir Odnostalco, cetățenii republicii nu sunt interesați nici de relația PDM cu UE, nici de lauda autorităților, ci elementar de modul de supraviețuire.

„90% dintre pensionari primesc o pensie mai mică decât minimul de existență, aceștia trăiesc în condiții teribile. Inițiativele prezentate astăzi includ, printre altele, îmbunătățirea statutului social al cetățenilor noștri. În prezent, multe familii nu pot plăti pentru serviciile comunale, iar pe lângă alocația socială sau pensia mizerabilă pe care o primesc, sunt penalizați. Nu mai cumpară nici măcar mâncare.

Din nefericire, astăzi, autoritățile noastre și-au arătat adevărata față – nu fac nimic pentru oameni, ci doar pentru rapoarte și piar propriu „, a concluzionat Vladimir Odnostalco.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă