PSRM

09 martie 2017

Fracțiunea PSRM protestează împotriva construcțiilor ilegale realizate din contul chișinăuienilor

Fracțiunea Partidului Socialiștilor critică  proiectul din domeniul eficienței energetice și izolării termice a clădirilor publice din Chișinău, care a fost prezentat astăzi, la ședința Consiliului Municipal Chișinău.

Președintele fracțiunii PSRM, Ion Ceban a remarcat grave încălcări ale legii comise în timpul pregătirii și semnării respectivului proiect.

„Sunt încălcate legile cu privire la finanțele publice locale și statutul Municipiului Chișinău. Solicităm Procaraturii Generale să acorde atenție acestui proiect și să demareze o investigație. Acest cetățean(primarul general, Dorin Chirtoacă,n.red.) a semnat contractul în mod ilegal, fără acordul prealabil din partea Consiliului Municipal „, – a declarat Ion Ceban.

Potrivit lui, acest lucru nu se întâmplă pentru prima dată: „până în prezent nici un proiect finanțat din exterior, nu a fost efectuat la timp și în conformitate cu condițiile impuse. Pentru toate aceste proiecte s-a cheltuit de două, ori de trei ori mai mulți bani. În aceste mahinații sunt implicați oamenii primarului, sau oameni din anturajul său „.

TPA_3091Ion Ceban a subliniat că „banii pentru punerea în aplicare a acestui proiect nu vor ieși din buzunarul lui Chirtoacă, ci din buzunarele noastre, buzunarele locuitorilor municipiului.”

Potrivit consilierului PSRM, Petru Burduja, socialiștii nu sunt împotriva acestui proiect, ei sunt împotriva lipsei de transparență în utilizarea banilor bugetului.

TPA_3125

Consilierul din partea Partidului Socialiștilor, Gaic Vartanean a declarat că punerea în aplicare a proiectului va fi încredințat Departamentului construcțiilor capitale, care redistribuie în mod nejustificat miliarde de lei din bugetul municipiului. Potrivit lui, astăzi vor înainta spre dezbatere un proiect nefinisat a cărui mecanism de introducere este neclar.

Consilierul PSRM, Alexandru Comarov, a declarat că proiectul încearcă să fie pus în aplicare cu încălcări, care necesită și o revizuire serioasă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă