PSRM

24 iulie 2018

Fracțiunea PSRM în CMC vine cu soluții pentru salvarea cafenelei ”Guguță”

La ședința plenară a Consiliului Municipal Chișinău, fracțiunea PSRM, după cum a fost anunțat anterior, a venit cu șir de proiecte menite să combată înstrăinarea ilegală a terenurilor din capitală.

În special, socialiștii au introdus în mod repetat pe ordinea de zi a ședinței proiectul anterior respins de alți consilieri, care prevede transferul terenurilor din proprietate privată în proprietate municipală. Astfel, cei care arendează terenuri de la municipiu, nu vor putea construi diferite obiecte, a explicat liderul fracțiunii PSRM din CMC, Ion Ceban. Inclusiv, inițiativa propune și trecerea terenului pe care se află cafeneau Guguță, în proprietatea municipiului, ceea ce nu va permite construirea unui bloc cu multe etaje pe acest teren.

De asemenea, socialiștii au venit cu propunerea de a se forma o comisie care va studia administrarea fondului funciar. Drept argument, Ion Ceban a spus că în ultimii ani s-au înregistrat tot mai multe cazuri de înstrăinare ilegală de terenuri în municipiul Chișinău, ceea ce duce la mari pierderi financiare pentru oraș.

Pe ordinea de zi a ședinței au fost introduse și inițiative cu caracter social, dar și tehnic. Toți consilierii municipali, cu excepția liberalilor, care au părăsit ședința CMC, au susținut introducerea pe ordinea de zi a initiațivei venite din partea socialiștilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă