PSRM

25 mai 2017

Fracțiunea PSRM boicotează ședința Consiliului Municipal Chișinău

Astăzi, 25 mai, consilierii fracțiunii Partidului Socialiștilor au declarat că nu vor participa la ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău, pentru că pe ordinea de zi a ședinței figurează peste 140 de subiecte cu caracter funciar.   

După cum a declarat liderul fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban ”este o farsă ce se întâmplă acum în CMC, mai mult decât atât o sfidare flagrantă a voinței cetățenilor, pentru că pe ordinea de zi iarăși se află peste 140 de subiecte cu caracter funciar, sunt doar câteva subiecte care vin să soluțineze problemele oamenilor, iar în rest se încearcă delapidarea proprietății  municipale. Așa cum s-a întâmplat în repetate rânduri pe 19 mai sau 2 ani în urmă, sau atunci când s-a votat delapidarea parcului Valea Morilor”.

Poziția fracțiunii Partidului Socialiștilor este una categorică. Tot ce ține de patrimoniu și în special de subiectele legate de proprietatea funciară trebuie să fie expuse licitațiilor publice, iar banii să fie încasați de buget. ”Conform unor estimari ale Curții de Conturi și ale altor organizații de reglementare doar în ultimii ani în municipiu s-au delapidat peste 700 de hectare, iar pierderile sunt de miliarde de lei”, a menționat Ion Ceban.

Pe de altă parte, consilierii fracțiunii PSRM au declarat că se vor întoarce la ședința de astăzi a CMC ca să participe la dezbaterea proiectului privind urgentarea lucrărilor de lichidare a consecințelor calamității care a avut loc în luna aprilie.

În context, socialiștii au îndemnat și celelalte fracțiuni din Consiliul municipal să boicoteze această ședință a CMC până când pe ordinea de zi nu vor fi incluse subiecte prioritare.

”Noi chemăm și alte fracțiuni să boicoteze această ședință și în mod normal să includem pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului Municipal întrebari care sunt cu adevarat prioritare, care la momentul de față sunt arzătoare și necesare pentru a fi aprobate”.

Reamintim că fracțiunea PSRM a mai boicotat și în trecut ședința CMC. Socialiștii nu au participat la ședința CMC de pe data de 11 aprilie, din motiv că pe ordinea de zi nu a fost inclus spre examinare proiectul bugetului municipal pentru acest an.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă