PSRM

26 mai 2016

Fracțiunea PSRM a elaborat proiectul privind moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip

„Proiectul privind moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip este gata. La momentul actual, 24 de deputați ai Partidului Socialiștilor au semnat documentul, dar pentru a fi înregistrată și discutată în Parlament, inițiativa trebuie susținută de încă minimum doi deputați”, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă Igor Dodon, președintele PRSM, care a prezentat moțiunea jurnaliștilor.

20160526-022El a remarcat că deși anterior pentru acest proiect s-au expus public deputaţii din fracţiunile PLDM și PCRM, care au venit cu propuneri de îmbunătăţire şi redactare a acestei moţiuni, introduse în proiectul final, astăzi nici una din fracţiuni nu a semnat pentru această moţiune. Igor Dodon a numit această abordare drept stranie și s-a întrebat cine a influențat pe liberal-democrați și comuniști, încît aceștia s-au speriat și s-au răzgîndit. Politicianul a declarat că fracțiunea PSRM va aștepta pînă mîine, dar dacă mîine această inițiativă nu va fi susținută de reprezentanții PLDM și PCRM, atunci socialiștii vor constata că au rămas singura forță de opoziție în Parlament și vor reuși de sine stătător să cheme la raport membrii Guvernului.

Proiectul moțiunii de cenzură are opt pagini. Socialiștii se pronunță pentru demisia Guvernului Filip, din trei motive. Prima, politică, prevede cum a fost numit Cabinetul de miniștri: fără prezentarea unui program de activitate și la miezul nopții. A doua se referă la situația economică din țară. Aici autorii proiectului atrag atenția asupra faptului că Moldova pînă în prezent nu are Buget pentru anul 2016, iar situația economică din țară se înrăutățește cu fiecare zi. Și în final, a treia, socială, care se referă la faptul că deși pensiile au fost indexate, fapt enunțat cu pompă de către autorități, unii pensionari primesc mai puțini bani, decît pînă la indexare.

Cu texul proiectului moţiunii puteți face cunoștință mai jos.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă