PSRM

24 februarie 2017

Socialiștii au cerut includerea iniţiativei Președintelui RM Igor Dodon în ordinea de zi

Astăzi, 24 februarie, fracţiunea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova a cerut includerea pe ordinea de zi a primei şedinţe din sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului RM a iniţiativei Președintelui Igor Dodon privind anularea legii care impune cetăţenii să achite miliardele furate.

Deputatul socialist Vlad Batrîncea a declarat că iniţiativa în cauză a fost susţinută de întreaga fracţiune a PSRM.  Potrivit lui, banii trebuie să fie recuperați din contul celor care i-au furat, şi nu din buzunarul cetăţenilor de rînd.

„Furtul miliardului de dolari din sistemul bancar-financiar al ţării reprezintă o crimă care trebuie să fie investigată. Au trecut doi ani de zile, dar cei vinovaţi încă n-au fost identificaţi. Zilele acestea, Curtea Supremă de Justiţie a confirmat verdictul de condamnare pentru Vlad Filat, dar acesta a fost condamnat pentru corupere pasivă, şi nu pentru deturnarea banilor. Situaţia rămîne neclarificată, iar Procuratura şi alte autorităţi competente trebuie să-i găsească şi să-i sancţioneze pe cei vinovaţi”, a spus deputatul.

Însă, majoritatea parlamentară a respins iniţiativa PSRM.

Amintim că anularea legii prin care povara restituirii miliardului de dolari, furat din sistemul financiar-bancar al ţării, este trecută pe umerii cetăţenilor, a fost prima inițiativă legislativă a Președintelui RM Igor Dodon, care a declarat că va insista pe examinarea acestei probleme în cadrul şedinţei Parlamentului şi pe votul nominal la examinarea acesteia. 

Iniţiativa a fost sprijinită de Partidul Socialiştilor. Deputaţii PSRM intenţionează să o înainteze la fiecare şedinţă a Parlamentului, iar în cazul în care majoritatea nu o va sprijini, va fi lansată organizarea unui referendum naţional pe problemă în cauză.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă