PSRM

08 februarie 2018

Fracțiunea PSRM a cerut audieri asupra tarifelor majorate la gazele naturale

Fracțiunea Partidului Socialiştilor, în cadrul ședinței plenare din 8 februarie a solicitat audierea publică a Directorului General ANRE cu privire la problema tarifelor majorate la gazele naturale pentru consumatori, comparativ cu prețurile de achiziție, ca să explice din ce motive această ajustare nu a fost efectuată timp de doi ani.

„Înțelegem că majoritatea parlamentară a oferit independență maximă autorității de reglementare din sectorul energetic cu privire la toate aspectele, acolo unde este și nu este necesar, dar controlul parlamentar nu a fost anulat de nimeni „, a declarat Vladimir Golovatiuc.

Deputatul a remarcat faptul că astăzi tarifele umflate pentru gazele naturale constituie una dintre cele mai semnificative probleme. Aproape o cincime din venituri populația le cheltuie pentru serviciile comunale, inclusiv pentru gaz.

„La sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, socialiștii au organizat o conferință de presă, unde au atras atenția întregii societăți asupra acestei situații și au cerut ca ANRE să reducă semnificativ tarifele. De asemenea, Guvernul a lansat o inițiativă de reducere a tarifelor cu 20%. Din cunoaştem și „Moldovagaz” a depus documente la ANRE pentru o reducere a tarifului de aproximativ 11%. Dar acest lucru este nesemnificativ, neserios, deoarece consumatorii plătesc dublu. Prin urmare, propunem să audiem ANRE. Chiar dacă tariful va fi redus cu 30%, va exista în continuare o rentabilitate normală pentru operator, de 1,5 ori tariful va depăși prețul de cumpărare „, a subliniat Vladimir Golovatiuc.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă