PSRM

24 februarie 2017

Fracțiunea parlamentară a PSRM a înaintat, în Parlament, o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății

Astăzi, fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a înaintat o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, în legătură cu majorarea tarifelor la serviciile medicale.

Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco a declarat în cadrul ședinței Parlamentului, că majorarea tarifelor la serviciile medicale, este una dintre cele mai importante probleme după furtul miliardelor.

„Pe fondul creșterii prețurilor la scară largă, pe fondul morbidității ridicate și a faptului că în spitale s-a redus numărul de locuri și se planifică eliminarea unui număr de spitale, polița de asigurare medicală are o funcționalitate foarte scăzută, iar cetățenii sunt forțați, în spitale să cumpere de sine stătător aproape totul, inclusiv medicamente – pe acest fundal, guvernul majorează de  4-5 ori serviciile medicale „, a declarat deputatul.

El a adus câteva exemple referitoare la majorarea costului serviciilor medicale. În special, consultația la stomatolog a crescut de 5 ori – de la 21 la 107 lei.

„Nu există nici o explicație logică, pe baza cărora au fost majorate tarifele, – a subliniat Vladimir Odnostalco. De aceea, noi, Partidul Socialiștilor, înaintăm o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, care este în primul rând responsabil pentru cele întâmplate”.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății va fi dezbătută în decurs de 14 zile.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă