PSRM

01 februarie 2024

Fracțiunea BCS: Guvernarea PAS este un regim de lichidatori cărora nu le pasă de legile și cetățenii acestei țări

Astăzi, mai mulți deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au organizat un briefing în cadrul căruia au suspus criticii acțiunile PAS în domeniul gestionării treburilor statului și au punctat obiectivele fracțiunii pentru sesiunea de primăvară a Parlamentului.

Vlad Batrîncea, vice-președintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS a subliniat că opoziția a venit pregătită de noua sesiune parlamentară înaintând o serie de proiecte de hotărâre în beneficiul cetățenilor țării.

Deputatul socialist s-a referit și la necesitatea de a verifica mecanismele de acordare a compensațiilor pentru energia termică, metodologia de stabilire a prețurilor la resursele energetice, crearea mai multor comisii de anchetă ce ar efectua un control parlamentar al activității SIS, Comisiei pentru Situații Excepționale care și-au depășit atribuțiile acordate de Parlament.

”Credem că prea multe crime s-au produs în Republica Moldova pentru care nimeni nu poartă răspundere. Prioritatea BCS în această legislatură este crearea mai multor comisii de anchetă și scoaterea la iveală a fărădelegilor comise de actuala guvernare care prejudiciază interesul public”, a menționat Vlad Batrîncea.

Președintele fracțiunii BCS a subliniat că în această sesiune vor fi organizate mai multe acțiuni de protest, inclusiv mâine, împotriva furtului proprietăților publice.

”Ei nu au niciun respect față de bunurile publice create de generații de moldoveni. Se pregătește furtul căilor ferate, privatizarea întreprinderilor strategice din domeniul energiei electrice, la fel se procedează cu instituțiile din domeniul educației, sănătății etc. Guvernarea PAS este un regim de lichidatori, privatizatori, indivizi care nu au respect nici față de legile RM, nici față de cetățenii acestei țări, nici față de patrimoniul public!”, a remarcat Vlad Batrîncea, atenționând că fiecare caz de delapidare a bunurilor publice, de atac la proprietatea țării, va fi documentat și va servi subiect al urmăririi penale.

Vladimir Voronin, deputat, președintele PCRM, a criticat dur practicile de conducere a țării ale guvernării PAS, inclusiv creșterea aparatului birocratic prin crearea unor ministere noi pe fundalul scăderii continue a nivelului de trai al cetățenilor.

Deputații BCS au atras atenția că sub drapelele europene se fac cele mai mari fărădelegi împotriva statului Republica Moldova.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă