PSRM

16 mai 2024

Fracțiunea BCS a propus un proiect de lege de aplicare a cotei zero la venitul reinvestit pentru a susține agenții economici autohtoni

Deputatul BCS, Petru Burduja a solicitat includerea în ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului a proiectului de lege de aplicare a cotei 0 la venitul anual impozabil, adică la venitul reinvestit pentru agenții economici.

Deputatul a menționat că orice guvernare este responsabilă de crearea unui climat investițional favorabil prin perfecționarea instrumentelor de atragere a investițiilor străine și autohtone, precum și promovarea produselor autohtone. Dar în Moldova statisticile arată o descreștere în domeniul respectiv.

”În anul 2023 exporturile au fost în descreștere cu minus 6,5%, producția industrială – minus 3,6% față de anul 2022. Lucrările în construcție au scăzut cu 2,5% și șirul este lung. Prin proiectul propus, prin instrumentele indirecte pe care le oferim dorim să susținem agenții economici să-și păstreze locurile de muncă, să-și păstreze viabilitatea și nu în cele de urmă să aplice politica investițională, inclusiv în inovații”, a remarcat deputatul.

Proiectul nu a fost susținut de majoritatea PAS.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă