PSRM

18 ianuarie 2024

Fracțiunea BCS a boicotat sesiunea extraordinară a Parlamentului care nu reflectă interesele cetățenilor

Astăzi, în debutul sesiunii extraordinare a Parlamentului, Vlad Batrîncea, vice-președintele Parlamentului, președintele fracțiunii parlamentare BCS, a anunțat că fracțiunea BCS nu va participa la o asemenea ședință, organizată pentru a asigura îndeplinirea dorințelor electorale ale guvernării, fără a avea tangență cu interesele reale ale populației.

Vlad Batrîncea a amintit că în anul trecut BCS a înregistrat în Parlament Declarația cu privire la caracterul capturat al statului RM, care s-a dovedit perfect necesară. În acest context, vice-președintele Parlamentului a remarcat că recent Curtea Constituțională a furat de la opoziție un mandat de deputat, fără a aduce argumente juridice pertinente, ceea ce demonstrează că a fost executată o comandă politică.

Vlad Batrîcea a subliniat că opoziția continuă să fie obstrucționată și BCS nu va mai merge la Curtea Constituțională pentru a obține un alt mandat, ci va recurge la alte forme de luptă, inclusiv adresări la organismele internaționale și proteste.

Referindu-se la sesiunea extraordinară organizată de PAS, Vlad Batrîncea a atenționat opinia publică că la baza acesteia nu au stat interesele poporului și a țării, ci necesitatea de a modifica a câta oară legea cu privire la Procuratură, Codul Electoral, în intenția de a favoriza candidatul PAS la alegerile prezidențiale.

”Oamenii au primit facturi foarte mari inclusiv pentru tranzitul energiei termice. Fondul de asistență socială în perioada rece a anului s-a redus de la 5 miliarde la 800 de milioane de lei. Oamenii așteaptă soluții dar noi asistăm la sesiune extraordinară de dragul sesiunii, căci trebuie sa ne clarificăm cu alegerile prezidențiale, cu referendumuri și cu procuratura. În această situație, în formă de protest BCS va boicota și această ședință”, a remarcat Vlad Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă