PSRM

16 decembrie 2020

Fermierii au salutat soluțiile prezentate de socialistul Radu Mudreac. Aproape 900 mln lei, în 2021, se duc la agricultură

Deputații au identificat între 700 și 900 de milioane de lei pentru subvenții în agricultură. Totodată, cota TVA pentru anul 2021 va fi exclusă. Anunțul a fost făcut de către președintele Comisiei parlamentare Agricultură și industrie alimentară, deputatul socialist Radu Mudreac, după discuțiile purtate cu fermierii. Agricultorii, care protestează în fața Parlamentului, au salutat aceste decizii și i-au mulțumit deputatului PSRM pentru o discuție constructivă.

„Au fost identificate două probleme stringente. Prima solicitare înaintată de protestatari este cota TVA. Eu am garanția dată de colegi că se exclude pentru anul 2021 din Politica bugetar-fiscală. Cea de-a doua solicitare ține de bani. Azi a fost identificată o sumă de bani. Acum jumătate de oră, parlamentul a votat în două lecturi anularea “legii miliardului”. În bugetul pentru anul 2021 sunt prevăzute 607 milioane de lei pentru achitarea procentului și 260 de milioane de lei pentru achitarea datoriei de bază. După anulare „legii miliardului”, au devenit libere aceste sume.

Legea va fi aprobată, guvernul va realoca banii ca să fie achitate pagubele secetei, plus acele 60 de milioane de la ruși. Adică se identifică între 700 și 900 de milioane de lei pentru agricultori. Vă rog un pic de răbdare. Se muncește”, a spus Mudreac.

„S-a făcut un pas important pentru soluționarea problemei”, a declarat unul dintre liderii protestatarilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă