PSRM

26 iulie 2021

Vlad Batrîncea a numit ședința de astăzi a Parlamentului o farsă din banii publici

Vlad Batrîncea, deputat ales din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a numit astăzi, ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a o farsă din banii publici.

El a menționat că la prima ședință a Legislativului nou, urmau să fie alese organele de conducere ale adunării legislative, anunțată componența fracțiunilor pentru a începe activitatea.

Cu toate acestea, după discursul președintelui Maia Sandu, deputatul PAS Igor Grosu a întrerupt ședința Parlamentului, anunțând o pauză până joi, 29 iulie, iar deputații PAS au părăsit sala de ședință.

„Nu înțelegem de ce fracțiunea care are peste 60 de deputați, astăzi, în loc să parcurgă activitățile de formare a organelor de conducere a Parlamentului și să treacă la activitate, a părăsit sala”, s-a indignat deputatul.

Totodată, socialistul a subliniat că campania electorală a luat sfârșit, iar cetățenii așteaptă realizarea promisiunilor și platformelor electorale, așteaptă pensii de mii de lei, salarii decente, locuri de muncă, investiții etc.

„Cu ce scop a avut loc această ședință, dacă nici nu au fost constituite fracțiunile parlamentare, pentru un discurs? Ce trebuie să întreprindem noi dacă cei care au promis că vor munci, au spus că nu sunt pregătiți? Ce urmează să partajeze ei?  Ce instrucțiuni urmează să primească? Este o batjocură. Aceasta este o farsă din banii publici. Am auzit declarații și promisiuni, dar nu vedem soluții, nu vedem proiecte și inițiative concrete”, a spus Vlad Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă