PSRM

29 ianuarie 2018

Eugenia Ceban: În februarie, chișinăuienii vor primi compensații pentru agentul termic

În februarie, 24,222 de familii din municipiu vor primi compensații pentru agentul termic pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie. Anunțul a fost făcut luni, în cadrul unui briefing de către consilierul fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul municipal Chișinău, Eugenia Ceban.

Potrivit ei, după numeroase cereri și lucrări efectuate, fracțiunea Partidului Socialiștilor a obținut înregistrarea listei beneficiarilor și plata compensațiilor cetățenilor. La data de 16 ianuarie au fost întocmite și transferate către  Termoelectrica listele a 24 222 familii.

„Acestor familii le-a fost făcut recalcul în Infobon (” Centrul de Calcul al Termoelectrica „) dar am solicitat, de asemenea, ca oamenilor să le fie achitate compensații și pentru ianuarie. Vineri, 9 milioane de lei au fost transferate pentru compensații pentru un număr de 24.222 de beneficiari „, a menționat Ceban.

De asemenea, ea a explicat de ce există mai puțini beneficiari în sezonul actual de încălzire decât în trecut, când au fost înregistrate mai mult de 39 000 de familii.

„Oamenilor nu li s-a spus că, dacă pe plan financiar nu există modificări, este necesar doar actualizarea cererii lor. Am cerut ca preturile și ÎMGFL să anunțe locuitorii din Chișinău despre compensațiile de 40%, precum și documentele care trebuie depuse și unde, deoarece mulți nu știu nici măcar despre aceste compensații. A existat un boicot din partea personalului primăriei, a existat o atitudine neatentă a angajaților preturilor, dar ne-am asigurat ca oamenilor să li se facă recalcul „, a spus consilierul.

Ea a precizat că, dacă restul locuitorilor din Chișinău reușesc să depună documente înainte de sfârșitul lunii, li se va face recalcul, și a îndemnat oamenii să „depună o cerere dacă venitul este mai mic de 3 mii lei pentru fiecare membru al familiei. Mergeți la preturi, la ÎMGFLși depuneți documentele, deoarece toate fracțiunile din Consiliul municipal au votat să aloce 97 de milioane de lei din bugetul municipal pentru anul 2018 ca să plătească despăgubiri oamenilor. Oamenii nu vor primi bani, li se va face recalcul. ”

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă