PSRM

16 iunie 2022

Elena Bodnarenco: „La ce ne trebuie o guvernare pentru care toți sunt de vină în afară de ea?”

Elena Bodnarenco, deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a declarat în cadrul protestului că guvernarea actuală, cu o mână, majorează salariile și pensiile, dar cu alta ia de la oameni cu mult mai mult.

Potrivit afirmațiilor sale, în ultimele câteva luni, tariful la gazele naturale a crescut cu 227%, s-a scumpit și energia electrică, iar compensațiile pentru populație au fost anulate complet. Elena Bodnarenco a adăugat că, în același timp, și diaspora, care a votat activ pentru Sandu și partidul acesteia, s-a pomenit mințită, pentru că nu a obținut privilegiile care i-au fost promise la alegeri.

Deputatul a remarcat faptul că în mare parte, populația Republicii Moldova a sărăcit complet: produsele alimentare s-au scumpit foarte mult, au crescut și prețurile pentru transport. În același timp, au fost majorate cheltuielile pentru aparatul prezidențial și astăzi, Maia Sandu și echipa sa ne costă câte 94 mii de lei pe zi.

Cu toate acestea, regimul de la guvernare, îi acuză pe toți de problemele țării: propriul popor, războiul, Putin, opoziția – oricine, numai nu ea. „La ce ne-ar trebui o asemenea guvernare?”, se întreabă Elena Bodnarenco. Ea susține că tot mai mulți oameni își dau seama că țara merge într-o direcție greșită.

Deputatul a adăugat că Republica Moldova a încetat să mai fie un stat independent, întrucât este controlată din afară. Drept exemplu, aceasta a menționat ședința comună a parlamentelor Moldovei și României, care urmează să aibă loc sâmbătă, 18 iunie. „Noi nu mai suntem stăpâni în țara noastră, noi trebuie să apărăm Republica Moldova!”, a declarat în concluzie Elena Bodnarenco.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă