PSRM

14 martie 2024

Eduard Smirnov: Bani sunt, doar că guvernul îi utilizează în scopuri proprii care nu au legătură cu interesele țării

În luarea sa de cuvânt pe marginea raportului Guvernului, deputatul BCS, Eduard Smirnov a criticat maniera în care guvernul gestionează treburile statului, deoarece sub conducerea acestuia țara degradează, cresc prețurile la mărfuri și servicii, populația sărăcește, iar în căutarea unei vieți mai bune, oamenii pleacă masiv din țară.

”Maia Sandu a comparat bugetul țării cu o plăcintă care poate fi împărțită în bucăți. Guvernul se ocupă de acest lucru, doar că marea parte a populației primește niște fărâmături, iar partea leului este folosită pentru realizarea unor scopuri care sunt departe de interesele cetățenilor”, a spus deputatul.

Socialistul a atenționat asupra faptului că premierul cheamă investitorii în Moldova, dar aceștia nu se grăbesc să vină deoarece datorită acțiunilor guvernului PAS țara și-a pierdut atractivitatea investițională, nu dispune de resurse energetice ieftine, de cadre de înaltă calificare, de piețe de desfacere.

”Apare întrebarea, unde sunt partenerii noștri de dezvoltare? Dacă partenerii noștri europeni apreciază înalt acțiunile guvernării, de ce fluxul anual al investițiilor a scăzut cu 37%. Constatăm că parteneri de dezvoltare sunt mulți, dar dezvoltare nu-i”, a remarcat Eduard Smirnov.

Socialistul s-a indignat că guvernul nu identifică resurse pentru indexarea pensiei conform legislației, pentru salarizarea asistenților sociali, majorarea salariilor lucrătorilor primăriilor, susținerea agricultorilor, dar găsește bani pentru înarmare, creșterea aparatului administrativ central, crearea unor organizații inutile, dar supra constisitoare.

”Nu spuneți că bani nu-s. Ei sunt, dar Voi îi cheltuiți pentru prioritățile voastre, care nu au nimic comun cu prioritățile economiei și a cetățenilor țării noastre”.

Deputatul BCS a sugerat guvernului să acorde mai multă atenție problemelor socio-economice, să utilizeze bugetul mai eficient, și să renunțe la manipularea opiniei publice.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă