PSRM

27 ianuarie 2020

Drumuri, apă și iluminare în fiecare localitate din țară

Programele naționale lansate de președintele țării, Igor Dodon, la începutul acestui an vor începe să fie implementate în primăvara anului curent. Este vorba despre aprovizionarea cu apă potabilă, iluminarea localităților rurale, salubrizarea satelor și încheierea procesului de gazificare a localităților din țară.

Șeful statului a declarat după ședința de lucru de la Președinție că, la sfîrșitul săptămînii trecute, a discutat cu toți miniștrii din Guvernul Chicu despre pregătirea și lansarea acestor programe.

Președintele a anunțat că a discutat la Guvern și despre proiectele de drumuri naționale cu finanțare externă și internă. Potrivit șefului statului, lucrările de reparație a drumurilor în cadrul proiectelor cu finanțare internațională, în valoare de 2,3 miliarde de lei, vor începe nu mai tîrziu de luna mai.

De asemenea, în acets an, în Fondul Rutier sunt prevăzuți 2,7 miliarde de lei, cu un miliard mai mult decît anul trecut. Acești bani vor fi alocați pentru întreținerea drumurilor naționale și locale.

Dodon a declarat că Guvernul va mai aloca 1 miliard de lei suplimentar pentru proiectul ”Drumuri bune”.

Președintele a mai anunțat că Guvernul a început deja elaborarea programului de iluminare a satelor. În fiecare localitate vor fi iluminate minimum 1 km de străzi. Pentru acest proiect vor fi alocați 130 de milioane de lei.

Din Fondul Ecologic vor fi virați 300 de milioane de lei pentru proiectul de aprovizionare cu apă și canalizare a satelor din țară. Guvernul a elaborat un plan detaliat pe localități, iar lucrările de implementare vor începe în primăvara anului curent.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă