PSRM

14 ianuarie 2016

Dodon: Socialiștii vor face tot posibilul pentru a asigura declanșarea anticipatelor

Igor Dodon a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a reiterat faptul că PSRM nu va participa la şedinţele legislativului din ianuarie, decît la ceea de dizolvare a actualului Parlament şi anunţare a datei alegerilor parlamentare anticipate. De asemenea liderul PSRM a menţionat că socialiştii salută decizia Preşedintelui ţării de a respinge candidatura majorităţii parlamentare la funcţia de prim-ministru, subliniiind că deşi PSRM pledează consecvent pentru demisia Preşedintelui ţării, formaţiunea nu o va vota acum. În cel de-al treilea rind, Igor Dodon a anunţat organizarea pentru data de 16 ianuarie a unui miting de amploare în faţa Parlamentului cu genericul “Vrem alegeri parlamentare anticipate!”

În cadrul conferinţei de presă Igor Dodon a spus că majoritatea parlamentară este discreditată și nu are nicio credibilitate, din care cauză președintele Timofti nu trebuie nici de această dată să accepte candidatura înaintată. Potrivit lui Dodon Parlamentul este incapabil să asigure o guvernare credibilă și eficientă şi trebuie să se autodizolve. În acest context socialiştii nu vor participa la şedinţele din ianuarie a Parlamentului, decît la cea în cadrul căreia va fi votată dizolvarea Parlamentului şi anunţarea alegerilor parlamentare anticipate. “Astăzi,  pare a fi ultima zi, de facto, a guvernării eurounioniste în Republica Moldova. Vă asigur, decesul lor politic nu îl va regreta nimeni dintre cetățeni”, a subliniat Dodon.

Referindu-se la demisia Preşedintelui ţării Igor Dodon a ţinut să sublinieze: “Noi întotdeauna am cerut demisia de onoare a președintelui Timofti și am declarat că suntem gata să o votăm în Parlament. Dar, acum considerăm inoportun să votăm demisia președintelui țării, deoarece dacă am vota-o, am deschide drumul în fața oligarhilor și unioniștilor. Le-am permite să țină țara în captivitate încă pentru trei ani”.

Vorbind despre alegerile anticipate liderul PSRM a subliniat că toți cetățenii doresc alegeri anticipate. Majoritatea oamenilor doresc o guvernare socială, responsabilă, fără oligarhi și unioniști şi “dacă astăzi niciun candidat nu va fi acceptat de Timofti, alegerile anticipate sunt ca și garantate începând cu ora 24:00 din această noapte. Dacă însă Timofti va înainta un alt propriu candidat, Parlamentul oricum nu îl va susține. Corabia piraților se duce la fund”.

În finalui conferinţei de presă Igor Dodon a anunţat că în această sîmbătă, la ora 12:00 Partidul Socialiștilor va organiza un miting de amploare în fața Parlamentului sub genericul “Vrem alegeri parlamentare anticipate!”, unde va cere respectarea dreptului cetățenilor la alegeri.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă