PSRM

13 aprilie 2019

Dodon: Cel mai probabil, alegerile anticipate vor avea loc în septembrie-octombrie. Nu exclud că voi participa la acestea.

Probabilitatea de a organiza în prezent alegerile parlamentare anticipate în Moldova este de 70%. Despre aceasta a declarat președintele țării, Igor Dodon în cadrul unei emisiuni difuzate la un post de televiziune privat.

„Cred că în toamnă, în septembrie-octombrie, cel mai probabil, vom avea alegeri parlamentare anticipate. Dacă la cei “de dreapta” nu va funcționa sentimentul de auto-conservare și nu vor merge spre întîmpinarea noastră și a propunerilor prezentate de socialiști, atunci vor exista alegeri parlamentare anticipate, iar din blocul ACUM nu va rămîne nimic și cred că ei înțeleg perfect acest lucru”, a spus el.

Șeful statului consideră că, la alegerile parlamentare anticipate, Partidul Socialiștilor are toate șansele de a-și îmbunătăți rezultatul și de a obține mai multe mandate decît pe 24 februarie.

“Chiar dacă vor fi organizate alegeri conform acestui sistem electoral, sunt 10-15 circumscripții unde socialiștii au pierdut cu o diferență de doar cîteva zeci de voturi. Credeți-mă că, în timpul alegerilor parlamentare anticipate, chiar dacă se va investi în partidele spoilere pentru ca aceastea să crească, oamenii vor înțelege deja că din motiv că au votat pentru ei – pentru Usatîi, pentru Șor – în cele din urmă au cîștigat fie cei „de dreapta”, așa cum s-a întîmplat în Chișinău, unde am a pierdut două mandate, fie în raioane. Cred că aceste mandate vor reveni socialiștilor. Altă situație va fi și în Transnistria. Prin urmare, în timpul alegerilor parlamentare anticipate, socialiștii vor primi mai multe mandate”, a adăugat el.

De asemenea, președintele a menționat că nu exclude participarea sa la alegerile anticipate.

“Nu exclud că voi merge la aceste alegeri. Ne pregătim de anticipate și pe parcurs vom vedea”, a concluzionat Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă