PSRM

22 martie 2019

Dodon a vorbit despre așteptările de la noul parlament

Șeful statului așteaptă de la noul parlament o abordare constructivă. Despre aceasta a anunțat Igor Dodon în cadrul emisiunii “Acces direct”, difuzată la postul de televiziune “НТВ Молдова”. Președintele a menționat că, acest lucru nu înseamnă că partidele care au acces în Parlament trebuie să fie de acord cu tot ce propune el, dar ei trebuie să manifeste respect pentru instituțiile statului.

“Eu voi respecta parlamentul. Eu am venit la prima ședință a parlamentului, așa cum am promis, imediat cum va fi noul parlament, eu, cel puțin de 2-3 ori pe an,  voi veni cu mesaje în cadrul ședințelor parlamentului către concetățeni. Astăzi, am mers acolo și este un mesaj foarte clar că eu doresc să conlucrez cu acest parlament. Dacă va fi format Guvernul de către majoritatea parlamentară, eu doresc ca următorul președinte al Parlamentului să aibă o conlucrare cu președintele țării, de asemenea, doresc foarte mult ca acestă inițiativă să vină și din partea Guvernului și a prim-ministrului”, a spus Dodon.

Șeful statului a remarcat că ar fi ideal, odată în lună, odată în două săptămîni, sau chiar odată în săptămînă, președintele țării, speaker-ul și primul-ministru să desfășoare o ședință de lucru, în cadrul căreia vor discuta problemele actuale care prezintă interes pentru cetățeni, să stabilească sarcinile săptămînale pentru fiecare instituție în parte și în ansamblu pentru toate organele de stat, după care să informeze cetățenii cu privire la deciziile comune.

“Cetățenii trebuie să știe ce se întîmplă și la ce să se aștepte. Trebuie să-i informăm: iată ce vom face cu agricultura, cu pensiile, cu salariile, cu exportul, ce legi vom aproba săptămîna aceasta sau cu care nu suntem de acord. Așa ar trebui să fie. Eu sunt absolut sigur că, 90%, dacă nu toate 100% dintre numărul cetățenilor Republicii Moldova așteaptă anume așa o abordare. Dacă va fi o astfel de conlucrare, atunci am putea face față multiplelor probleme și provocări”, a conchis Igor Dodon.

Amintim, astăzi a avut loc prima ședință de constituire a Parlamentului. În cadrul acesteia au fost constituite trei fracțiuni parlamentare: PSRM, PDM și “Șor”. Blocul „Acum” nu și-a exprimat încă decizia privind constituirea unei fracțiuni. Săptămîna viitoare, președintele țării intenționează să invite cele trei mari fracțiuni parlamentare pentru dialog și să discute despre acțiunile viitoare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă