PSRM

18 iulie 2019

Igor Dodon: Reprezentanții Procuraturii Generale pot solicita, în viitorul apropiat, ridicarea imunității deputaților care figurează în raportul Kroll-2

La ședința de astăzi, Consiliul Suprem de Securitate a examinat acțiunile organelor abilitate, legate de devalorizarea sistemului bancar, investigarea furtului bancar și raportul Kroll-2. Cu această ocazie, au fost audiate conducerea Băncii Naționale și a Procuraturii Generale, inclusiv procurorul general interimar.

Conform declarației șefului statului de după ședință, Procuratura Generală a început să ia măsuri pentru a pune sechestru pe unele active ale celor a căror nume apar în raportul Kroll-2, despre care a și fost anunțat anterior, inclusiv în presă.

„Am fost informați că în cazul în care Procuratura Generală va deține informațiile necesare pentru ridicarea imunității unor deputați, reprezentanții acestei instituții pot veni în timpul apropiat cu această inițiativă în Parlament. La această etapă sunt inițiate o serie de cauze penale. Banca Națională este în contact permanent cu Procuratura Generală și compania Kroll”, a declarat el.

De asemenea, președintele a menționat că nici una dintre structurile audiate astăzi nu au putut confirma dacă anexele la acest raport, apărute în presă sunt veridice. În acest sens, șeful statului a solicitat celor care dețin sau au deținut aceste documente cu toate anexele și beneficiarii finali, să confirme sau să infirme informația apărută în presă, iar paralel să fie desfășurată o investigație care ar arăta de unde a apărut această informație.

Sursa: http://aif.md/dodon-predstaviteli-genprokuratury-mogut-v-blizhajshee-vremja-zaprosit-o-snjatii-immuniteta-s-deputatov-figurirujushhih-v-otchete-kroll-2/
© aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă