PSRM

15 mai 2019

Igor Dodon: Depășirea crizei din Republica Moldova va fi posibilă doar în cazul în care va fi aleasă conducerea parlamentului

Anterior, Curtea Constituțională a Moldovei a decis că președintele nu poate înainta candidatura primului ministru în condițiile în care nu există un parlament funcțional.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră că alegerea conducerii parlamentului este singura modalitate de depășire a crizei politice din țară. Despre aceasta a declarat corespondentului TASS, comentînd hotărîrea Curții Constituționale, adoptată miercuri, care a decis că șeful statului nu poate înainta candidatura primului ministru în absența unui parlament funcțional.

“Singura modalitate de depășire a crizei politice rămîne alegerea conducerii parlamentului. Dacă acest lucru nu se va întîmpla în următoarele 3-4 săptămîni, va fi necesar să fie dizolvat parlamentul și să fie stabilite alegeri parlamentare anticipate, care, cel mai probabil vor avea loc în toamnă”, a spus șeful statului.

La ședința de miercuri, CC a decis că președintele nu poate înainta un candidat la funcția de premier, în condițiile în care nu sunt formate organele de lucru ale parlamentului. “Președintele nu poate înainta un candidat la funcția de premier în absența organelor de conducere ale Parlamentului. Imposibilitatea întrunirii Parlamentului din cauza lipsei organelor de conducere sugerează că președintele nu poate desemna un candidat pentru funcția de șef al Cabinetului”, a declarat președintele CC, Mihai Poalelungi. Potrivit acestuia, decizia CC este irevocabilă și intră în vigoare la data adoptării.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă