PSRM

01 octombrie 2021

Dodon: De astăzi, R.Moldova cumpără gaz la preț de piață, cu 700-800 de dolari. Se putea altfel? Da!

De astăzi, Republica Moldova cumpără gaz la preț de piață, cu 700-800 de dolari SUA pentru 1000 de metri cubi. Anunțul a fost făcut de către liderul PSRM, Igor Dodon, pe rețelele de socializare. Ex-președintele țării a precizat că actualul contract a fost prelungit doar pentru o lună, ceea ce provoacă riscuri enorme pentru perioada rece anului.

„Dacă noi am fi prelungit contractul la condițiile pe care le-am negociat în 2019, atunci Moldova ar fi procurat gaz la un preț de maxim 250 de dolari SUA. Se putea altfel? Da, și mai multe țări au reușit să obțin un astfel de acord (Ungaria, Serbia…). Pentru ca acest lucru să se întâmple, președintele și Guvernul trebuiau să înceapă negocierile cu Gazprom încă în luna august, imediat după investirea noului cabinet de miniștri”, a scris Dodon.

Liderul socialiștilor este de părerea că în astfel de condiții Guvernul trebuie urgent să elaboreze și să aprobe măsuri, privind compensarea cheltuielilor pe care le vor suporta cetățenii în urma creșterii tarifelor la gaz. Dodon a menționat că PSRM deja a elaborat un astfel de proiect de lege și l-a propus spre examinare Parlamentului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă