PSRM

27 mai 2015

Dodon către Filat şi Plahotniuc: „Nu veţi reuşi să vă urcaţi în avioanele pe care vi le-a cumpărat Şor, şi să plecaţi din ţară. Veţi fi prinşi şi puşi la închisoare”.

Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a organizat, astăzi, o conferinţă de presă, în cadrul căreia a comentat mai multe provocări, lansate de guvernare împotriva PSRM.

Potrivit lui, ceea ce se întîmplă în ultimul timp este o dovadă în plus a faptului că Vlad  Filat şi Vlad Plahotniuc sînt în disperare şi înţeleg prea bine că ratează următoarele alegeri locale, inclusiv în Chişinău. De aceea, potrivit lui Dodon, recurg la diverse provocări şi atacuri îndreptate, în special, împotriva PSRM.

Astfel, după cum a indicat Dodon, Vlad Filat a găsit un „pîrîtor”, care s-a adresat, prin intermediul reţelelor de socializare, formaţiei „Coldplay”, piesa căreia este folosită de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova în spoturile sale electorale, pentru a afla dacă socialiştii au obţinut acordul corespunzător din partea muzicienilor. Igor Dodon a prezentat presei actele ce confirmă legalitatea utilizării piesei. „Iată contractul cu Asociaţia Obştească „Copyright”, care deţine drepturile de autor pentru folosirea pieselor străine şi autohtone. Dispoziţiile articolului 2 al contractului oferă beneficiarului, în persoana companiei care asigură producerea de spoturi electorale, să folosească fragmente din cîntecul formaţiei „Coldplay” în timpul campaniei electorale, în spoturile candidaţilor pentru funcţia de primari şi consilieri din partea PSRM. Filat, Filea, opreşte-ţi „stukacioşii”, te faci de ruşine!”, a făcut apel către liderul PLDM I. Dodon.

Plus la aceasta, după cum a declarat preşedintele Partidului Socialiştilor, Vlad Filat a dat instrucţiuni şefului Serviciului Fiscal de a solicita de urgenţă PSRM prezentarea documentaţiei contabile pentru ultimii 5 ani. “Am primit o scrisoare din partea şefului fiscului, domnul Prisăcaru, prin care sîntem obligaţi să facem acest lucru în decurs de 3 zile. Şi asta – în toiul campaniei electorale. Nici o problemă, sîntem gata să prezentăm ceea ce ni se solicită. Am oferit deja documentaţia pentru anul precedent. Acum vreţi pentru 5 ani. Vom da aceste documente, nu avem nimic de ascuns. Totuşi, domnule Prisăcaru, cum se numeşte una ca asta?!”, a întrebat indignat Dodon.

Tot aşa, potrivit liderului PSRM, CNA a primit indicaţii din partea lui Vlad Plahotniuc de a-i verifica pe toţi cei care au făcut donaţii de bani pentru fondul electoral al Partidului Socialiştilor, depăşind o anumită sumă. „Verificaţi dacă vă pare necesar. Nu văd problemă nici în aceasta, pentru că la noi totul se face legal. Totuşi, la ce bun aceste intimidări?”, a menţionat politicianul.

Igor Dodon este convins că autorităţile au decis să-şi direcţioneze acţiunile împotriva PSRM, fiind conştiente de faptul că pierd viitoarele alegeri. Cu toate acestea, socialiştii nu intenţionează să cedeze. “Am înţeles că vă tremură pantalonii pe voi, dar noi vom cîştiga aceste alegeri. Vă puteţi bate cu capul de toţi pereţii, dar va fi anume aşa. Filat, Plahotniuc, nu veţi apuca să vă urcaţi în avioanele, pe care vi le-a cumpărat Şor, şi să zburaţi din ţară. Veţi fi prinşi şi puşi la închisoare. Nu vă jucaţi cu focul”, a spus Igor Dodon.

În acest sens, Dodon a cerut reprezentanţilor societăţii civile şi ai altor formaţiuni să se dezică, pentru un timp, de lupta geopolitică şi propriile ideologii, să-şi consolideze eforturile ca în comun să-i elimine pe oligarhi de la putere. “Atît timp cît nu vom scăpa de ei de toţi, ţara nu se va dezvolta, ordine nu va fi. Noi nu vom putea concura în condiţii democratice. Să abandonăm pentru o perioadă de timp lupta geopolitică şi ideologică, să nu indicăm cine şi de ce culoare este. Noi trebuie să-i eliminăm de la putere pe  Plahotniuc, Filat şi Voronin. Acesta ne este scopul. Cînd vom realiza acest obiectiv, ne vom putea clarifica în privinţa luptei noastre politice”,  a concluzionat Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă