PSRM

28 septembrie 2016

Dodon către ambasadorul SUA: Parteneriatul cu occidentul va fi continuat în interesul cetăţenilor RM

Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova împreună cu Zinaida Greceanîi, preşedintele fracţiunii PSRM în Parlamentul RM  şi Andrei Neguţa, ambasador, deputat în Parlamentul RM din partea socialiştilor au avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, E.S. James D. Pettit, la solicitarea acestuia.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind situaţia politică din ţară prin prisma campaniei electorale pentru alegerea preşedintelui, axîndu-se, în special, pe derularea parteneriatului dintre cele două ţări după scrutin.

Igor Dodon l-a asigurat pe diplomatul american că în cazul unei victorii repurtate în cursa prezidenţială, va continua parteneriatul cu occidentul în interesul cetăţenilor RM: “Poziţia noastră este foarte clară. Noi considerăm că parteneriatul trebuie continuat în intereseul naţional al RM şi în interesele cetăţenilor RM. Vom avea relaţii bune şi cu UE şi cu SUA şi cu Federaţia Rusă. Pentru noi este principial să redeschidem piaţa rusă, să rezolvăm problemele migranţilor din FR. De aceea vom avea relaţii bune cu absolut toţi, în interesul cetăţenilor RM”, a declarat liderul socialist.

Preşedintele PSRM a subliniat faptul că dacă va fi necesar este pregătit şi are experienţă în negocieri cu organismele financiare internaţionale. “Am fost responsabil din partea Guvernului RM pentru relaţiile cu FMI în perioada 2006-2009, cînd am avut unul dintre cele mai bune programe de colaborare. Program în care nu am fost impuşi să facem aşa greşeli ca acum cu miliardul, care a fost trecut pe umerii cetăţenilor. Cu FMI se poate de discutat, de insistat şi de obţinut suport pentru reforme în interesul cetăţeanului RM”, a conchis Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă