PSRM

10 septembrie 2016

Discursul lui Igor Dodon, preşedintele PSRM, în cadrul Adunării Republicane a Uniunii Ofiţerilor din RM

Stimaţi domni ofiţeri! Stimați apărători ai Moldovei!

Sînt onorat să mă aflu aici, alături de persoanele care au ales o profesie onorabilă – de a servi Patria, de a apăra pacea şi cerul senin, viitorul copiilor noştri, nepoţilor şi strănepoţilor. Mulți vorbesc despre dragostea sa față de Moldova, în special în campania electorală. Dumneavoastră, însă, demonstraţi patriotism, dragoste de patrie şi devotament pe parcursul întregii vieţi.

TPA_6542Stimați ofițeri! Dvs. ştiţi foarte bine ce înseamnă securitatea naţională şi de stat și ce pericole ne amenință. Cunoaşteţi ce pericol îl reprezintă unionismul pentru statalitatea şi existenţa poporului nostru moldovenesc. Reacţia autorităţilor oficiale din România şi a unui număr suficient de mare de susţinători din elita politică a Moldovei la declaraţia ambasadorului SUA că Moldova ar trebui să rămână o ţară independentă, spulberă toate iluziile despre obiectivele reale ale Bucureştiului cu privire la viitorul ţării noastre.

Cunoaşteţi faptul cît de periculos este pentru ţara noastră să fie atrasă într-un conflict global pe filiera NATO. Cu atît mai mult că sîntem atrași într-o confruntare inutilă şi distructivă anume cu Rusia, principalul partener strategic al ţării noastre, țară, de care suntem legaţi istoric, iar pentru sute de mii de compatrioţi de-ai noştri care locuiesc acolo, a devenit a doua patrie.

Nu vrem război. Vrem să trăim într-un stat liber și independent, să dezvoltăm această ţară şi să ne creştem copiii în siguranţă. Dorim ca Moldova să se dezvolte politic şi economic, să fie soluționat conflictul îngheţat de pe Nistru, dorim ca ţara noastră să fie din nou integră şi paşnică. Nu vrem să fim ostaticii aventurilor geopolitice ale nimănui. Cînd voi ajunge Preşedinte, nu voi admite ca Moldova şi cetăţenii ei să fie antrenaţi în vreun conflict de ordin global sau intern.

TPA_6561În această toamnă, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, în Moldova vor avea loc alegeri directe ale Președintelui țării. Alegerile prezidenţiale sînt importante, în primul rînd, pentru securitatea statului nostru. Anume Preşedintele are cele mai largi împuterniciri în domeniul apărării, securităţii şi politicii externe. Preşedintele, conform Constituţiei, este TPA_6508Comandantul suprem al forţelor armate. De acest lucru ar trebui să ţinem cont, deoarece pe 30 octombrie poporul Republicii Moldova îşi va alege prin vot direct Comandantul suprem.

Noi mergem la aceste alegeri cu o poziție clară și ferma convingere că, anume în acest an, în anul cînd marcăm cea de-a 25-a aniversare a independenței țării noastre, victoria o vor obține stataliștii și adevărații patrioți ai Republica Moldova. Vă promit că voi apăra în mod consecvent statalitatea, neutralitatea, identitatea moldovenească și ortodoxia, voi  restabili parteneriatul strategic cu Rusia.

“Acum sau niciodată” – această afirmație este actuală ca nicodată şi reprezintă un adevăr al timpurilor noastre. Evenimentele din vecinătatea apropiată a Republicii Moldova şi din întreaga lume sînt de aşa natură  încît alegerea pe care o va face poporul pe 30 octombrie va fi ultima şansă de a menţine ţara noastră pe harta lumii.

Am toată încrederea că împreună cu asemenea apărători ai Patriei,  Moldova are viitor!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă