PSRM

02 decembrie 2019

Dinari Cojocaru a solicitat să fie prezentat un plan privind soluționarea problemei ce ține de cîinii fără adăpost

Vicepreședintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău și coautor al Regulamentului privind animalele fără adăpost, Dinari Cojocaru a solicitat conducerii Autosalubritate, Centrului de capturare și sterilizare a animalelor, precum și angajaților Departamentului de Protecție a Animalelor, să elaboreze și să prezinte în termen de o săptămînă un plan de acțiune pentru soluționarea problemei privind cîinii fără stăpîn.

El a mai solicitat:

  1. Elaborarea unui plan de acțiune pentru fiecare departament competent;
  2. Crearea în fiecare sector a unui grup pentru capturarea cîinilor, dotat cu echipamentul necesar și în conformitate cu normele și cerințele solicitate;
  3. Identificarea unui alt teritoriu pentru păstrarea cîinilor capturați și echiparea acestuia.
  4. Realizarea unui raport privind întreținerea cîinilor și hrănirea acestora.
  5. Un Departament de protecție a animalelor, care să verifice condițiile cîinilor aflați la Centrul de capturare și sterilizare, precum și pentru a calcula numărul de animale de companie care sunt ținute acolo.
  6. Un acord cu Universitatea Agrară pentru alocarea mai multor studenți pentru a ajuta la sterilizarea cîinilor, care va dura aproximativ 12 ore pe zi.
  7. Crearea la Departamentul de protecție a animalelor o „linie fierbinte” unde să poată apela cetățenii.
  8. Împreună cu preturile, să fie verificate toate șantierele din toate sectoarele și să fie stabilite teritoriile pe care trăiesc cîinii.

În această săptămînă, este planificată încă o întrevedere cu părțile implicate în rezolvarea problemei.

De asemenea, luni, la ședința operativă, primarul Chișinăului, Ion Ceban, a solicitat conducerii Autosalubritate să îndeplinească toate sarcinile care i-au fost atribuite în timpul discuțiilor și să depună toate cererile și solicitările necesare pentru a începe soluționarea problemei.

Potrivit conducerii Autosalubritate, în 2019 au fost capturați 2 288 de cîini, în total au fost sterilizați 1 052, dintre care 530 au făcut parte din două campanii de sterilizare. De asemenea, au fost raportate 1 797 de atacuri ale cîinilor. Au parvenit peste 1 570 de solicitări verbale pentru capturarea cîinilor și peste 530 de cereri scrise.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă