PSRM

27 aprilie 2020

Dinari Cojocaru: În timpul pandemiei 200 de milioane de euro înseamnă vieți omenești, ajutoare pentru cei mai vulnerabili și o perioadă de stabilitate

Vicepreședintele fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău Dinari Cojocaru, a spus ce se poate face pentru oamenii din țara noastră din cele 200 de milioane de euro oferiți de Federația Rusă.

  1. Ne aflăm la Institutul de Urgență. Blocul din spatele meu a fost renovat și reconstruit, dotat cu utilaj performant de circa 16 milioane de euro. În această instituție activează aproximativ 2 000 de angajați medicali. Aici, anual se tratează peste 10 mii de pacienți. Din cele 200 de milioane de euro se pot construi 12 blocuri similare sau 7 unități de terapie intensivă chirurgicală.
  2. Spitalul Clinic Republican Timofei Moșneaga. Aici a fost construit blocul chirurgical cu terapie intensivă, cu cel mai performant utilaj, unde medicii pot efectua aproape orice intervenție. Acesta a costat aproximativ 29 de milioane de euro. Asemenea blocuri, de 200 de milioane de euro putem construi circa 7.
  3. Liceul Teoretic Liviu Deleanu. Costul estimat este de aproximativ 65 de milioane de lei. Acolo studiază aproximativ 1 600 de elevii și activează circa 105 profesori și personal auxiliar. Asemenea școli în Republica Moldova, din 200 de milioane de euro putem construi circa 70.
  4. Și aceasta este grădinița Nr. 166, care a costat aproximativ 25 de milioane de lei. În aceasta sunt educați peste 200 de copii și activează peste 30 de angajați. De 200 de milioane de euro, e posibil de construit peste 170 de astfel de grădinițe pe întreg teritoriul Republicii Moldova ”, a spus Cojocaru.

De asemenea, el a menționat că, în situația actuală, „aceste 200 de milioane de euro nu înseamnă doar construcția școlilor, grădinițelor, drumurilor, canalizare și dezvoltarea infrastructurii”.

“În timpul pandemiei, 200 de milioane de euro înseamnă vieți omenești. Aceasta înseamnă ajutor pentru păturile social-vulnerabile, o perioadă de stabilitate pentru țara noastră. Dar astăzi noi vedem cum Curtea Constituțională este folosită ca instrument politic împotriva propriului popor”, a conchis el.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă