PSRM

08 februarie 2019

Dinari Cojocaru: Este necesar să fie interzisă defrișarea zonelor verzi și construcția în parcuri

Consiliul Municipal Chișinău, în 2017, la inițiativa fracțiunii Partidului Socialiștilor, a aprobat Regulamentul privind delimitarea, gestionarea și protejarea spațiilor verzi, în pofida acesteia, în parcuri și scuaruri în continuare apar construcții.

Candidatul PSRM în circumscripția uninominală Nr.26, Dinari Cojocaru a menționat în cadrul conferinței de presă din 8 februarie că, actualmente municipiul Chișinău are doar 7000 ha de spații verzi, dintre care 3000 ha sunt gestionate de către Întreprinderea municipală a spațiilor verzi.

“La periferia parcului „Valea Morilor”, unde anterioar era stație pentru transportul public, se construiește un bloc locativ în pofida faptului că, prin lege este interzis acest lucru. Alături de construcție, este o cafenea, care de asemenea a fost construită pe teritoriul parcului. Dacă anterioar, oamenii se plimbau și jucau șah aici, acum nu mai au această oportunitate”, a subliniat Dinari Cojocaru.

Potrivit socialistului, în parcul „Valea Morilor”, din cauza indulgenței autorităților față de fărădelegi, se pregătește delapidarea unui teren în mărime de 1 ha. Din teritoriul parcului “La izvor” deja au fost sustrase 2 ha. Din parcul din sectorul Ciocana, circa 1 ha, iar în parcul din sectorul Botanica au fost construite 90 de case, pe teritoriul spațiilor verzi. În parcul din Schinoasa, circa 1 ha de pămînt a fost privatizat.

“În loc să fie păstrate spațiile verzi, prin intermediul autorităților publice locale, terenurile sunt vîndute. Noi în fiecare an sesizăm despre construcțiile ilegale, despre delapidarea terenurilor, dar, în cele din urmă, toată lumea ridică din umeri și nu se întreprinde nici o măsură”, a spus candidatul.

Socialistul a subliniat că, “Regulamentul privind gestionarea spațiilor verzi, care a fost elaborat împreună cu colegii săi din fracțiune, nu este suficient. Este necesar să fie introduse unele modificări în legislație privind interzicerea construcțiilor în spațiile verzi. Aceasta este singura modalitate de a opri această fărădelege”.

Dinari Cojocaru a îndemnat cetățenii să iasă la votare pe 24 februarie și să scape de acest regim, care timp de 10 ani a înrăutățit viața cetățenilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă