PSRM

12 noiembrie 2020

DEZVĂLUIRI: Maia Sandu și PAS cerșesc bani de la cetățeni, în timp ce pe conturile acestora se ascund MILIOANE primite de la Soros

Deputații PAS, partid condus de Maia Sandu, pe parcursul anilor 2017-2018 au primit milioane de lei de la mai multe ONG-uri finanțate de Fundația Soros. Deputatul PSRM Bogdan Țîrdea a prezentat astăzi dovezi și acte ce confirmă acest lucru. Parlamentarul se arată indignat de faptul că milionarii din echipa Maiei Sandu continuă să cerșească bani de la oamenii buni.

“Maia Sandu regulat se adresează cetățenilor după donații. Se adresează la pensionari, invalizi, mame cu mulți copii, cerând bani pentru partid”, spune Țîrdea.

Potrivit documentelor prezentate de Țîrdea, cei mai mulți bani i-a primit deputatul PAS Dumitru Alaiba și soția acestuia – 1 568 800 lei. Pe locul doi în topul deputaților PAS finanțați de Soros este Dan Perciun – 1 391 687.

Cei mai vocali parlamentari ai Maiei Sandu, Sergiu Litvinenco și Mihai Popșoi, au ridicat câte 1,2 milioane de lei într-un singur an.

Liliana Nicolaescu–Onofrei, fost ministru al Educației în Guvernul condus de Maia Sandu, a beneficiat de 739 469 lei, iar deputatul PAS Oazu Nantoi de 441 087 lei.

Prim-vicepreședintele PAS Igor Grosu, cel care i-a numit de moldovenii din stânga Nistrului separatiști, a primit peste 320 de mii de lei, iar Radu Marian și Olesea Stamate – între 200 și 300 de mii de lei.

Bogdan Țîrdea spune că și mai mulți consilieri ai Maiei Sandu au beneficiat de surse enorme din partea Fundației Soros, printre care este si Vlad Kulminski.

„Nu excludem că ei și azi primesc salarii grase de la aceste fundații”, a conchis Țîrdea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă