PSRM

11 decembrie 2018

Despre principiile formării listei electorale a PSRM

Comitetul Executiv și Consiliul Republican al PSRM au revizuit criteriile de întocmire a listei electorale a PSRM pentru alegerile Parlamentare din Republica Moldova. Criteriul de bază va consta în reprezentarea tuturor păturilor sociale și a grupurilor naționale din țară.

Conform acestui criteriu, nu mai puțin de 30% din lista electorală a PSRM va fi alcătuită din reprezentanții minorităților naționale. Noi vom obține ca toate etniile din Moldova să fie reprezentate la maximum în Parlament, în conformitate cu numărul real al acestora în structura populației din Moldova.

40% din lista electorală a PSRM va fi rezervată pentru femei. Partidul Socialiștilor, mereu a acordat o atenție sporită promovării femeilor în funcții de conducere. Este simbolic faptul că, în fruntea celui mai mare partid din Moldova, Partidul Socialiștilor, se află o femeie – Zinaida Greceanîi, care, fiind singura femeie – prim-ministru a Republicii Moldova, a condus cel mai de succes guvern din istoria țării noastre. Suntem convinși că femeile pot și trebuie să obțină o reprezentare demnă în Parlamentul țării noastre.

De-a lungul anilor, Partidul Socialiștilor promovează generația tînără în poziții cheie. Lista întocmită a PSRM în care tinerii vor fi reprezentați într-un număr cît mai mare, nu va fi o excepție. Principiul nostru constă într-o îmbinare dintre experiența generației în vîrstă și entuziasmul, energia, creativitatea și consacrarea tinerilor.

Pînă la 25 decembrie, lista electorală a PSRM va fi prezentată spre examinare și aprobare Consiliului Republican.

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă