PSRM

29 iulie 2016

Despre activitatea fracțiunii PSRM în Parlamentul RM în perioada sesiunii de primăvară-vară

Pe durata sesiunii de primăvară-vară, fracțiunea Partidului Socialiștilor în Parlament a înaintat zeci de proiecte de lege în sfera juridică, economică, socială și politică. În special merită a fi menționate proiectele de lege privind intensificarea controlului asupra circulației substanțelor narcotice și psihotrope, interzicerea cazinourilor, anularea așa-numitei “legi cu privire la egalitatea de șanse”, modificări la legile cu privire la veterani, preparatele medicale și alte proiecte de lege de orientare socială și economică.

Șase proiecte de lege, anterior elaborate și înaintate de deputații din partea PSRM au fost înaintate de Guvern din nume propriu. În acest mod, Guvernul Pavel Filip face plagiat nedisimulat de pe inițiativele legislative ale fracțiunii PSRM. Pe site-ul petițiilor electronice petitia.md timp de o jumătate de an, au fost înaintate peste 9 mii de petiții ale cetățenilor pe adresa deputaților fracțiunii parlamentare a PSRM. Pentru comparație: în aceeași perioadă de jumătate de an, la Parlament au fost depuse foar 2 mii de petiții.

În perioada de derulare a sesiunii de primăvară-vară, deputații din fracțiunea PSRM au depus 11 sesizări la Curtea Constituțională a Republicii Moldova.

Fracțiunea PSRM în Parlament va continua să lupte pentru drepturile cetățenilor Republicii Moldova în conformitate cu obligațiile pe care ni le-am asumat în cadrul programului nostru electoral. Obiectivele noastre principale rămîn a fi – păstrarea statalității moldovenești și contracararea unionismului, eliberarea țării de guvernarea oligarhică, dezvoltarea economiei și crearea locurilor de muncă, protecția socială a categoriilor vulnerabile, creșterea statutului medicilor și profesorilor, apărarea Ortodoxiei și a valorilor tradiționale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă