PSRM

25 ianuarie 2021

Deputații socialiști participă la sesiunea de iarnă a APCE

Delegația Parlamentului Republicii Moldova, în frunte cu vicepreședintele Parlamentului, deputatul Partidului Socialiștilor Vlad Batrîncea, participă la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care se desfășoară în perioada 25-28 ianuarie, la Strasbourg.

Din componența delegației fac parte deputatul PSRM, secretarul Comisiei politică externă şi integrare europeană Gaik Vartanean, vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi, secretarul Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie Liviu Vovc, precum și Monica Babuc, membru al Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media.

In cadrul Sesiunii membrii delegației vor participa la alegerea Secretarului general al APCE și Secretarului general adjunct al Consiliului Europei, precum și a doi judecători la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Printre subiectele incluse pe ordinea de zi a sesiunii APCE se numără dezbaterile cu privire la independența judecătorilor în Polonia și în Republica Moldova și cu privire la implementarea hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului.

De asemenea, în timpul adunării vor fi dezbătute considerațiile etice, legale și practice ale vaccinurilor anticoronavirus. Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, se va adresa parlamentarilor în cadrul dezbaterii.

Alte subiecte de pe agendă includ profilarea etnică în Europa, restricțiile privind activitățile ONG-urilor în statele membre ale Consiliului Europei și discriminarea împotriva persoanelor care se confruntă cu boli cronice și pe termen lung etc.

În marja sesiunii de iarnă a APCE, delegația Republicii Moldova va avea o întrevedere cu nou-desemnatul coraportor al Comisiei de Monitorizare a APCE pentru Republica Moldova, Pierre-Alain Fridez, reprezentant al Elveției.

Sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei are loc, în format mixt, cu respectarea unor măsuri sanitare stricte.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă