PSRM

01 octombrie 2019

Deputații PSRM propun majorarea alocațiilor sociale pentru persoanele cu dizabilități și persoanele în etate

Deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor au înregistrat pe 30 septembrie, inițiativa legislativă prin care se propune majorarea alocațiilor sociale de stat pentru persoanele cu dizabilități și persoanele în etate.

“Sporirea protecției sociale a cetățenilor Republicii Moldova reprezintă unul din cele mai importante obiective ale statului. O bună parte din persoanele care au atins vîrsta de pensionare sau cărora li s-a stabilit un grad de dizabilitate nu confirmă stagiul de cotizare, prevăzut de lege ca să beneficieze de o pensie. Aceste persoane sînt beneficiare de alocații sociale de stat, cuantumul cărora constituie un anumit procent din mărimea pensiei minime.

Fiind preocupați de promovarea măsurilor suplimentare de protecție socială a persoanelor cu venituri mici, astăzi, împreună cu colegii din fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, am înregistrat inițiativa legislativă prin care propunem majorarea alocațiilor sociale”, a anunțat pe pagina sa de pe rețelele de socializare, deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco.

Potrivit acestui proiect, începînd cu 1 ianuarie 2020, se propune majorarea cuantumului alocațiilor sociale de stat după cum urmează:

– cu 40 % a alocației sociale de stat pentru persoanele cu dizabilități (cca 12 178 persoane). Această modificare va asigura dublarea alocației sociale de stat pentru persoanele cu dizabilități în vigoare la moment.

– cu 30% a alocației sociale de stat pentru persoanele vîrstnice (cca 8 910 persoane). Conform propunerii respective, alocația socială pentru persoanele vîrstnice va constitui 50% din mărimea pensiei minime pentru limită de vîrstă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă