PSRM

14 iulie 2022

Deputați PSRM: Pentru armament guvernarea a găsit bani, va găsi și pentru copii

Deputații PSRM, Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia, au prezentat în cadrul briefingului de astăzi un proiect de lege care prevede acordarea unui suport financiar unic de 1000 de lei familiilor pentru pregătirea elevilor de noul an școlar.

„Nu putem ignora necesitățile părinților în pregătirea copiilor de noul an de studii, nu putem ignora nici creșterea prețurilor care le afectează veniturile. Sperăm că Guvernul va identifica aceste fonduri”, a declarat Alla Darovannaia.

Vladimir Odnostalco a subliniat faptul că din vina unui Guvern fără precedent de incompetent, oamenii supraviețuiesc astăzi cum pot. „În condițiile inflației galopante, este foarte important să sprijinim familiile și copiii. Prin urmare noi, opoziția, întreprindem măsuri pentru a atenua consecințele șocurilor provocate de prețuri”, a menționat deputatul.

Acesta a remarcat că statul are fonduri, ținând cont de creșterea veniturilor din impozitele colectate în baza unor prețuri majorate. „Acești bani pleacă în buget, dar nu se întorc la popor, ci ajung în buzunarele demnitarilor. Au găsit bani pentru majorarea cheltuielilor pentru președinție, ministere, MAI, armament. Dacă va exista dorință, vor identifica bani și pentru copii”, a subliniat Vladimir Odnostalco.

În încheiere, Alla Darovannaia a atenționat că majoritatea parlamentară PAS a respins acest proiect, motivând prin lipsa avizului Guvernului și al comisiei de profil. Dar, chiar astăzi, comisia de profil a fost convocată în regim de urgență ca să acorde aviz pentru două proiecte PAS, ignorând proiectul opoziției.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă