PSRM

26 mai 2022

Deputații PSRM vor boicota ședința de astăzi a Parlamentului

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că socialiștii părăsesc ședința de astăzi în semn de protest față de acțiunile represive la care este supusă opoziția și fostul președinte al țării, Igor Dodon.

”Atunci când suntem obstrucționați, amenințați, când asistăm zilnic la acte de răfuială politică, noi boicotăm ședința de astăzi a Parlamentului. Atunci când nu suntem auziți în Parlament, ne alăturăm protestelor și chemăm oamenii să protesteze pentru dreptate, democrație și libertate. Deputații PSRM părăsesc ședința plenului, iar dumneavoastră, stimați deputați, vă dorim pace și sănătate, să vă bucurați alături de apropiații voștri și de justiția care vă protejează, dar noi mergem la proteste”, a spus deputatul.

Vlad Batrîncea a remarcat că în actualul legislativ, opoziția parlamentară a depus 56 de inițiative, dintre care doar două cu caracter politic, restul economice și sociale așteptate de cetățeni, dar care nu au fost susținute de majoritatea PAS și Guvernul Gavrilița.
”În această situație constatăm că, opoziția este obstrucționată în Parlament. Considerăm că lupta politică trebuie să aibă la alegeri, după alegeri toți deputații au dreptul la inițiative legislative. Constatăm că Parlamentul s-a transformat în mașinărie de vot. În loc de dialog, solicitat și de partenerii internaționali, opoziția este ignorată și amenințată astăzi cu răfuială politică, acest lucru este ilegal și nu poate fi tolerat”, a spus Batrîncea.
Secretarul executiv al PSRM a declarat că acum suntem martorii unui ”atac obraznic, la justiție televizată, asupra fostului președinte al țării, Igor Dodon”.

”În situația în care nu am întors în țară banii furați, adevărații hoți se bucură de libertate. Constatăm că justiția este selectivă, arbitrară și televizată”, a menționat Batrîncea.

Amintim, PSRM continuă astăzi protestele la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, unde va fi examinată cererea procurorilor de a-l plasa în arest pe fostul președinte al țării, Igor Dodon, pe un termen de 30 de zile.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă