PSRM

22 iunie 2023

Deputații au păstrat un minut de reculegere în memoria celor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei

Astăzi, 22 iunie, la inițiativa Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Parlamentul Republicii Moldova a păstrat un minut de reculegere în memoria tuturor celor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Deputatul BCS, Grigore Novac a menționat că pe 22 iunie a început cel mai sângeros război din istoria omenirii, care a provocat nenorociri mari pe continentul European, milioane de destine umane au fost distruse. Deputatul a propus să fie păstrat un minut de reculegere în memoria celor căzuți pe câmpul de luptă, celor care au luptat umăr la umăr cu reprezentanții diferitor naționalități și au oprit ciuma fascistă.

De asemenea, Grigore Novac a propus excluderea de pe ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului a proiectului de lege care prevede redenumirea Zilei Victorie în „Ziua comemorării și reconcilierii în memoria celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial” și marcarea acesteia cu o zi înainte, adică în data de 8 Mai.

Deputatul a menționat că proiectul dezbină societatea, nu a fost supus dezbaterilor publice, nu există un consens asupra acestuia nici în societate, nici în Parlament.

Cu toate acestea, majoritatea PAS a respins această inițiativă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă