PSRM

28 septembrie 2021

Deputații fracțiunii BCS solicită organelor de control să investigheze implicarea deputatului PAS, Canațui Oleg în contrabanda de țigări

Vicepreședintele comisiei juridice, numiri și imunități, deputatul din fracțiunea Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea, a declarat în cadrul unui briefing că astăzi va depune mai multe interpelări la SIS, Serviciul Vamal, Poliția de Frontieră și Procuratura Generală pentru a clarifica implicarea deputatul PAS, Canațui Oleg în acțiunile de contrabandă cu țigări.

„Pe parcursul campaniei electorale PAS a menționat că vor lupta cu corupția și contrabanda, au spus oamenilor că sunt cele mai integre persoane, iar recent am văzut cum aceste persoane integre sunt antrenate în acțiuni de contrabandă de țigări la frontiera RM cu România. Or contrabanda de țigări efectuată de un deputat aduce mari prejudicii imaginii Republicii Moldova. Este un caz care a bulversat întreaga societate și nu vedem nicio reacție din partea PAS, însă contrabanda cu țigări a unui deputat utilizând pașaportul diplomatic trebuie să aibă o reacție din partea acestui partid. Majoritatea societății așteaptă cererea de demisie a deputatului Oleg Canațui. Vom aștepta reacții din partea Președinției, PAS-ului, Procuraturii, Poliției de Frontieră și din partea jurnaliștilor de investigații”, a declarat Vasile Bolea.

Acesta a menționat că dispune de informații precum că deputatul Canațui Oleg are în proprietate mai multe microbuze care transportă colete către țările UE, iar recent, aflându-se personal la volanul unui microbuz a traversat frontiera de stat prin coridorul verde destinat diplomaților, utilizând pașaportul diplomatic fără a fi supus vreunui control la vamă. Doar poliția de frontieră română a descoperit că deputatul a traversat frontiera încălcând legislația României și UE, fapt care ridică mari semne de întrebare.

Vasile Bolea a declarat că membrii PAS au venit în campania electorală cu un mesaj puternic de luptă împotriva corupției și integritate în rândul persoanelor de stat și a deputaților, iar de fapt aceste persoane care de doar 2 luni ocupă funcția de deputat, se ocupă cu fărădelegi și acțiuni care nu sunt demne pentru o persoană cu funcție înaltă în stat.

De asemenea, deputatul susține că șeful Poliției de Frontieră, exponentul PAS, Rosian Vasiloi, trebuie să vină cu mai multe explicații legate de acest caz, în special de câte ori a traversat frontiera deputatul PAS, ce s-a întâmplat cu mijlocul de transport și care acțiuni au fost întreprinse cu privire la persoana ce s-a aflat la volanul acestui microbuz.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă