PSRM

19 aprilie 2022

Deputați BCS: regimul are bani pentru structurile de forță, dar nu pentru pensionari

Deputații parlamentului din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Elena Bodnarenco și Vladimir Odnostalco, au vorbit în cadrul briefingului de astăzi despre politica antisocială a regimului de la guvernare, care majorează în mod abuziv cheltuielile pentru întreținerea aparatului de stat și structurile de forță, dar reduce cheltuielile pentru sfera socială.

Astfel, pensionarii din Republica Moldova trăiesc, în medie, cu 15 lei pe zi, în timp ce aparatul președintelui Maia Sandu cheltuiește circa 100 mii de lei pe zi. Potrivit afirmațiilor Elenei Bodnarenco, așa-numita majorare a pensiilor, anunțată de către Guvern în luna octombrie s-a dovedit a fi, în realitate, inechitabilă, deoarece nici pe departe nu a vizat toți pensionarii. Dar și această majorare s-a redus la zero din cauza creșterii bruște a nivelului inflației.

Același rezultat îl va avea și indexarea de la 1 aprilie – majorarea multiplă a tarifului la gazele naturale, scumpirea energiei electrice și creșterea prețurilor vor anula totul, a adăugat Bodnarenco. Totodată, autoritățile au anulat ajutorul unic în mărime de 1000 de lei acordat cu ocazia sărbătorilor pascale, numind-l în mod cinic „pomană”.

În același timp, regimul alocă mijloace financiare pentru finanțarea aparatului președintelui, Parlamentului, MAI, SIS și altor structuri guvernamentale. Astfel, ca urmare a rectificărilor aprobate de către guvern, aparatul Maiei Sandu a primit suplimentar 1,5 milioane de lei, drept urmare, bugetul său a depășit 34 milioane de lei, or 93 mii de lei pe zi.

La rândul său, Vladimir Odnostalco a comunicat că autoritățile au mințit pensionarii. Pe lângă faptul că 300 mii de persoane n-au beneficiat de majorarea promisă a pensiei până la 2000 de lei, alți 250 de mii de pensionari nu au primit ajutorul unic în mărime de 170 de lei. Guvernul a „economisit” 43 de milioane de lei în acest sens. În urma tuturor reducerilor și ”tăierilor”, de la pensionarii din Republica Moldova s-au luat 567 milioane de lei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă