PSRM

25 ianuarie 2018

Deputatul-socialist intenționează să propună fracțiunii PSRM să introducă spre examinare rezoluția APCE privind protecția limbilor minorităților naționale

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Vlad Batrîncea, intenționează să propună fracțiunii parlamentare a PSRM introducerea rezoluției APCE privind protecția limbilor minorităților naționale din 25 ianuarie, spre examinare parlamentului moldovenesc.

„În timp ce aborigenul liberal Ghimpu, în încercarea disperată de a recupera 3-4% a electoratului ultra naționalist vine cu o inițiativă de interzicere a limbii ruse, care în Moldova este vorbită de un milion de cetățeni, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei cu majoritatea absolută a voturilor a adoptat rezoluția, care garantează protecția și promovarea bilingvismului și a multilingvismului în statele membre ale Consiliului Europei, garantează drepturile și libertățile tuturor grupurilor etnice de a participa în organelle de la guvernare (!), accesul egal la justiție, garanții sociale, educație în limba maternă, alocarea separată a fondurilor bugetare pentru păstrarea și dezvoltarea culturii și a vieții tuturor grupurilor etnice.

Dar de unde să știe despre acest lucru, membru al APCE Ghimpu, care nu a onorat ședința Adunării cu prezența sa. De unde să cunoască o persoană care a studiat timp de 13 ani programul de 5 ani al facultății de drept  normele juridice ale lumii civilizate?

Sunt mândru că am avut ocazia să votez pentru adoptarea acestei rezoluții și pentru amendamentele acesteia, garantând drepturile și libertățile fundamentale pentru toți cetățenii de pe continentul european, indiferent de apartenența lor națională sau lingvistică.

La întoarcere, voi propune colegilor din fracțiunea parlamentară a socialiștilor să introduce această rezoluție APCE spre examinare Parlamentului Republicii Moldova la una din următoarele ședințe „, a scris Vlad Batrîncea pe rețelele de socializare.

Reamintim că săptămâna aceasta la Strasbourg are loc sesiunea plenară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Vlad Batrîncea, participă la ședință în calitate de membru al APCE din partea Parlamentului Republicii Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă