PSRM

22 iunie 2022

Deputatul PSRM: starea de urgență creează condiții favorabile pentru guvernare

”Majoritatea în Parlament aparține anume PAS-ului, și afirmația lui Igor Grosu precum că starea de urgență a fost prelungită cu scopul de a nu permite deputaților să ”fugă” în vacanță, denotă toată ”seriozitatea” partidului majoritar față de cetățenii cărora, chipurile, le slujesc”.

Despre aceasta a vorbit într-o emisiune televizată deputatul PSRM, Grigore Novac. El i-a amintit președintelui Parlamentului, Igor Grosu, că în august 2021 toți deputații munceau când era necesar, deși în această lună oamenii, în mare parte, pleacă în concediu. În opinia socialistului, dacă este necesar, deputatul trebuie să fie în serviciul poporului și nu are importanță dacă este în vacanță sau nu.

Totodată, potrivit deputatului, motivul adevărat al prelungirii stării de urgență este posibilitatea de a gestiona finanțele publice fără dezbateri publice și acordul Parlamentului.

”Guvernarea s-a deprins să acționeze în asemenea condiții. Este deja a treia prelungire a stării de urgență din luna februarie. Dacă ei vor anula starea de urgență, atunci vor fi nevoiți, în mod normal, să purceadă la discuții în Parlament despre achiziții și alte moduri de gestionare a finanțelor publice. Iată de ce le convine prelungirea acestei stări la infinit”, a precizat Grigore Novac.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă