PSRM

01 iunie 2016

Deputatul Andrei Neguța s-a aflat într-o vizită de lucru la Viena

Vicepreședintele Fracțiunii Partidului Socialiștilor în Parlamentul RM, ambasadorul Andrei Neguța, s-a aflat în perioada 30-31 mai, curent într-o vizită de lucru în capitala Austriei, Viena.

În cadrul vizitei, deputatul socialist care face parte din componența grupului de lucru al Parlamentului Republicii Moldova cu privire la analizarea aspectelor juridico-constituționale și elaborarea proiectului de lege privind statutul de neutralitate permanentă a Moldovei, a examinat experiența Austriei în acest domeniu.

În cadrul întrevederilor cu deputații Consiliului Național, la Ministerul Apărării și la Ministerul de Externe au fost examinate circumstanțele obținerii de către Austria a statutului de neutralitate în anul 1955, iar deputatul a expus punctul de vedere al fracțiunii PSRM și al Partidului Socialiștilor cu privire la statutul de neutralitate al ţării noastre. Totodată au fost analizate posibilitățile de care va beneficia Austria în domeniul securităţii, avînd în vedere că din anul 2017, președinția Organizația pentru Cooperare și Securitate în Europa (OSCE) va reveni acestei ţări.

Delegația Parlamentului Republicii Moldova a fost primită de dna Ingrid Winkle, vicepreședinte al Consiliului  Federal al Austriei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă