PSRM

22 aprilie 2016

Deputatul Andrei Neguța participară în continuare la sesiunea APCE la Strasbourg

După plecarea delegației Partidului Socialiștilor, condusă de președintele Igor Dodon, Andrei Neguța, vicepreședintele fracțiunii PSRM în Parlament și membru al comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova, reprezintă PSRM la sesiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Andrei Neguța a avut două alocuțiuni în cadrul sesiunii plenare a APCE cu privire la subiectele de reprezentare politică a femeilor și dirijarea urgențelor de sănătate publică.

De asemenea, el a comunicat la ședința subcomisiei ad-hoc asupra conflictelor între statele membre a Consiliului Europei referitor la situația în Transnistria și perspectivele reluării discuțiilor în cadrul formatului „5+2” precum și la ședința Comisiei de monitorizare a APCE referitor la aprobarea raportului despre vizita delegației Comisiei în Moldova în februarie 2016.

Parlamentarul A. Neguța a purtat discuții cu delegația Parlamentului Kazah la ședința Comisiei pentru chestiuni politice a APCE, cu Tiny Kox, președintele grupului politic al Stîngii Unite Europene a APCE, cu parlamentarii din Estonia  Marianne Mikko și Boriss Cilevics (SOC), cu Secretarul General al APCE Woitej Sawitcky și cu Șeful adjunct al cabinetului Secretarului General al CoE Artiom Karpenco.

La revenirea în țară, deputatul Andrei Neguța va prezenta un raport despre participarea la sesiunea APCE.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă