PSRM

14 decembrie 2022

Deputatul Adrian Lebedinschi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în RM, Cristian-Leon Țurcanu

Șeful Delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), Adrian Lebedinschi, a avut, astăzi, o întrevedere cu ambasadorul României în țara noastră, Cristian-Leon Țurcanu. În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre posibilitățile de dinamizare a proceselor de colaborare pe platforma Organizației Cooperării Economice la Marea Negară (OCEMN).

Printre domeniile de interes au fost menționate infrastructura rutieră, turismul, educația și cercetarea, armonizarea legislației. Oficialul moldav a reiterat imperativitatea valorificării potențialului oferit  de această platformă regională în promovarea proiectelor economice și sociale. Interlocutorii au fost unanimi în opinia privind necesitatea sporirii gradului de vizibilitate a OCEMN și Adunării Parlamentare a Organizației, remarcând rolul important al relațiilor interparlamentare și diplomatice în punerea în aplicare a inițiativelor discutate.

Totodată, interlocutorii au abordat și subiectul cooperării dintre țara noastră și România în domeniul educației și culturii.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă